My name is Anna.I live with my mother and brother.I don't want my brother to play with my toys (玩具)．My brother is not happy.My mother tells us to make some rules.We talk about the rules together，and then we find some paper (纸)．We write the rules on it.
Here are the rules at home：
Be friendly to everyone.
Say please and thank you.
Play with the toys together.
Keep the house clean.
I like these rules.After that，when my brother plays with my toys，he always says thank you to me.And my brother and I often clean our house on Saturday，so we can keep the house clean.
【1】Why is Anna's brother not happy?
A. Because Anna doesn't want him to play with her toys.
B. Because he doesn't want to follow the rules.
C. Because he doesn't want to live with his mother.
D. Because he can't find his paper.
【2】How do they solve the problem (解决问题)?
A. They have a fight. B. They make some rules.
C. They talk with their teacher. D. They go out to play.
【3】What do they often do on Saturdays?
A. They say thank you to each other.
B. They play with toys.
C. They talk to their mother.
D. They clean the house.
【4】What can we learn from the passage?
A. We can always play with toys. B. Rules make everyone fight.
C. Rules are useful to people. D. Every family has rules.
【1】细节理解题。由句子“I don't want my brother to play with my toys (玩具)．”可知，我不希望我的兄弟玩我的玩具。故选A。
【2】细节理解题。由句子“We talk about the rules together，and then we find some paper (纸)．”可知，我们一起讨论规则，然后写到纸上。故选B。
【3】细节理解题。由句子“And my brother and I often clean our house on Saturday”可知，我哥哥和我经常在星期六打扫我们的房子。故选D。
【4】推理判断题。本文介绍了规则的作用。C. Rules are useful to people. 规则对人们的作用。故选C。
湘ICP备2021008521号-1 湘公网安备 43012102000766号