试卷星共收集试题49963道,优秀作文9207篇,古诗词551篇,试卷星持续保持每日更新最新试题、最新优秀作文。

题库
您所在的位置是: 初三 > 初中英语
题型:阅读理解 难度:一般

"God made the world,but the Dutch made Holland."True to this saying,the people of the Netherlands are again"making"their land.

About 1980 the Netherlands will complete a project begun in the 1920's:

transforming the Zyuder Zee,an inlet  of the North Sea into dry land and a freshwater lake.By stages,550,000 acres of land will serve several

purposes:industrial,recreational,military,and agricultural.Fed by the river Yssel,the remaining water basin Lake Yssel,about 300,000 acres will irrigate the surrounding land and help in the fight against salination (盐化作用).Excess water will drain through sluices into the sea.

As the first stop a nineteen﹣mile﹣long barrier dam,rising twenty﹣five feet above sea level,closed the entrance to the Zuider Zee.Then the experimental polder of a hundred acres preceded the first and smallest of the main polders fifty thousand acres that became dry land in 1930.The fifth and largest polder 150,000 acres will be the last of the Zuider Zee works.

Farmers for the new polder come from every province.The Eastern Flevoland polder,completed in 1957,became farmland for many from the province of Zealand which was badly hit by the disastrous floods of 1953.

【1】This article gives a present﹣day example of how_____.

A. salty soils are desalinated

B. the Netherlands has increased its land area

C. irrigation systems are built

D. dams are constructed

【2】The period taken for the Zuider Zee project is_____.

A. from 1900 up to 1960

B. from the 1920 till about 1980

C. from 1930 to 1957

D. less than fifty years

【3】The Zuider Zee will be replaced by_____.

A. 550,000 acres of land

B. 300,000 acres of fresh water

C. both A and B

D. Neither A nor B

【4】The article gives a measurement for the_____.

A. height of the barrier dam

B. width of the barrier dam

C. width of the road along the dam

D. height above sea level of the area on the land side of dam

【5】Implied but not stated:_____

A. The first step in the project was a barrier dam.

B. The polder recipe was first used in this century.

C. Half of the Netherlands is below sea level.

D. There is more than one method of fighting salination.

【考点】
【答案】

【1】D

【2】B

【3】C

【4】D

【5】A

【解析】

文章由"上帝创造世界,但是荷兰人创造了荷兰"引出荷兰人民花费了大量的时间和超凡的智慧建造了伟大的大坝工程,使得大海的入口成为了具有多种用途的土地和淡水湖.新生的土地吸引了来自各省的农民,在1953年还经历了灾难性的大洪灾.

【1】细节理解题,根据About 1980 the Netherlands will complete a project begun in the 1920's:transforming the Zyuder Zee,an inlet  of the North Sea into dry land and a freshwater lake.大约在1980年,荷兰将完成一个从20世纪20年代开始的项目:把北海的入口Zyuder Zee转变为干燥的陆地和一个淡水湖,加上As the first stop a nineteen﹣mile﹣long barrier dam,rising twenty﹣five feet above sea level,closed the entrance to the Zuider Zee.当一个19英里长的大坝屏障作为工程第一站,大坝高于海平面25英尺,来关闭通往须德海的入口,可知这讲述的是大坝的建造,故选D.

【2】细节理解题,根据About 1980 the Netherlands will complete a project begun in the 1920's大约在1980年,荷兰将完成一个从20世纪20年代开始的项目,可知从1920年开始,大约1980年完工,故选B.

【3】细节理解题,根据550,000 acres of land will serve several purposes…550000英亩的土地将服务于多方面的目的…,结合about 300,000 acres will irrigate the surrounding land and help in the fight against salination (盐化作用)大约将灌溉300000英亩周围的土地,帮助对抗盐化,故选C.

【4】细节理解题,根据As the first stop a nineteen﹣mile﹣long barrier dam,rising twenty﹣five feet above sea level,closed the entrance to the Zuider Zee作为第一站,一座19英里长的拦水坝,海平面上升25英尺,关闭了Zuider Zee的入口,故选D.

【5】细节理解题,根据As the first stop a nineteen﹣mile﹣long barrier dam,可知工程第一部是修建一个拦水坝,故选A.

题型:阅读理解 难度:一般
最新更新试题推荐

试卷星(https://www.shijuanxing.com/)在线题库-提供最新、最全的试卷、试题资源库。

湘ICP备2021008521号-1    湘公网安备 43012102000766号    试题Sitemap 作文Sitemap