试卷星共收集试题58867道,优秀作文11305篇,古诗词1784篇,名言佳句12119条,试卷星持续保持每日更新最新模拟试题、优秀作文、古诗词、名言佳句。

题库
您所在的位置是: 初三 > 初中英语
题型:阅读理解 难度:较难

Tony Wheeler was born to travel. His father worked for an airline. For the first 16 years of his life, Wheeler and his family lived in many different countries.

  In the early 1970s,Tony met a young woman named Maureen. They

soon married. Before getting jobs, Tony and Maureen wanted to travel. They took a year long trip from England, through Asia, to Australia. On

the trip,they visited places like Iran(伊朗),India, and so on.

  When Tony and Maureen arrived in Australia, people asked many

questions about their trip. To answer these questions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap. The book told people about different countries' weather, customs (风俗), and places to see. But unlike other travel books then,Tony Wheeler's book also talked about places most

tourists did not go. He also wrote about unusual things to see and do. The book was very popular.

Tony and Maureen started a company called Lonely Planet. They

continued travelling. They wrote books for each place they visited. Today,800 people work {or Lonely Planet. The company has over 650 books. Tony Wheeler,the great traveller, still writes about travels to many places and will bring us more surprises.

【1】Tony Wheeler and his wife ended the year-long trip in____.

A. England   B. Iran   C. India   D. Australia

【2】Tony Wheeler wrote the book Across Asia on theCheat to______.

A. make money for his next trip

B. tell people about his new company

C. draw people's attention to his family

D. answer people's questions about his trip

【3】How was the book Across Asia on the Cheap different from other

travel books then?

A. It was longer and more popular.

B. It was the first travel book in the world.

C. It talked about places most tourists did not go.

D. It talked about a country's weather and customs.

【4】Which of the following is TRUE about Tony Wheeler's company?

A. His father started it.

B. It is an airline company.

C. Hundreds of people work for it.

D. It has no books about travelling.

【5】The passage mainly talks about_____.

A. a great traveller and his books

B. a tour of different countries

C. a great writer and his family

D. different kinds of companies

【考点】
【答案】

【1】D

【2】D

【3】C

【4】C

【5】A

【解析】

本文讲述Tony Wheeler和他的妻子旅行到澳大利亚时当地居民问了他们许多关于旅行的问题,Tony Wheeler写了一本书里面包含了他们问的所有问题。并且这本书很受欢迎。此后,他们开了一家公司并且继续旅行来完善他们的书也给我们带来了更多的惊喜。

【1】细节理解题。根据第二段第三行They took a year-long trip from England, through Asia, to Australia.“他们起于英国途径亚洲最后到澳大利亚进行了为期一年的旅行。”故选D。

【2】细节理解题。根据第三行第二句话To answer these questions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap.“为了回答这些问题,Wheeler写了一本叫做《便宜走亚洲》的书籍。”可知答案为D。

【3】细节理解题。根据第三段第四句话But unlike other travel books then, Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go.“但是不像那时其他的旅行书籍,Tony Wheeler的书还记载了一些大多数游客没有去过的地方。”可知答案为C。

【4】细节理解题。根据最后一段Today, 800 people work for Lonely Planet.故C正确。

【5】主旨大意题。文章讲述的为一个旅行家的旅行历程并创下了他自己的书,故答案为A。

题型:阅读理解 难度:较难
最新更新试题推荐

试卷星(https://www.shijuanxing.com/)在线题库-提供最新、最全的试卷、试题资源库。

湘ICP备2021008521号-1    湘公网安备 43012102000766号    试题Sitemap 作文Sitemap