Mr. Brown is an old man. Every morning he goes for a walk in the park. And he comes home at twelve thirty for his lunch in the middle(中间) of the day.
But today a car stops at his house at twelve o’clock. Two policemen(警察) help him get out. One of them says to Mr. Brown’s daughter, “He can’t find his way home in the park and asks us to take him home in the car.”
The daughter thanks the policemen and they leave(离开). Then she asks her father, “Dad, you go to the park every day. But today you can’t find the way. What’s wrong?”
The old man smiles(微笑) like a child and says, “I can find my way home. But I don’t want to walk home.”
【1】The old man __________every day.
A. goes for a walk in the morning B. has lunch in the park
C. asks the policemen to take him home D. gets ill
【2】Two policemen take him home in the car, because they think __________
A. he can’t find his way home B. he is too old
C. he likes their car D. he can’t walk
【3】The old man asks the policemen to take him home in the car, because __________.
A. something is wrong with him B. he wants to have lunch at 12:00
C. he doesn’t want to walk home D. his daughter asks him to do that.
【4】Which is right? __________
A. The daughter will not let her father go to the park again.
B. The old man is not happy when the policemen take him in the car.
C. The policemen know the old man.
D. The old man comes home earlier today.
【5】What do you think of the old man? __________
A. He is foolish. B. He is helpless.
C. he is like a child. D. He is forgetful.
【1】根据短文第一段的第二个句子Every morning he goes for a walk in the park.可知，这位老人每天早晨出去散步。故选：A。
【2】根据短文的第二段最后一句He can’t find his way home in the park and asks us to take him home in the car.”可知，警察开车送他回家是因为他们认为老人找不到回家的路。故选：A。
【3】根据短文的最后一个句子But I don’t want to walk home.”可知其原因，老人不想步行回家。故选：C。
【4】根据短文第一段最后一个句子And he comes home at twelve thirty for his lunch in the middle(中间) of the day.和第二段第一个句子But today a car stops at his house at twelve o’clock可以判断12:00比12:30要早。故选：D。
湘ICP备2021008521号-1 湘公网安备 43012102000766号