试卷星共收集试题49152道,优秀作文9087篇,古诗词166篇,试卷星持续保持每日更新最新试题、最新优秀作文。

题库
您所在的位置是: 初三 > 初中英语
题型:阅读理解 难度:一般

Micro blogs like Weibo are nothing new for the young Chinese.A newspaper in Chengdu did a survey last month.It found that 90percent of junior high school students use micro blogs.

They give students an outlet (出口) for emotion."I use micro blogs to record my life.I let everyone‘see'my feelings and complaints (抱怨),"said Liu Fangyue,14,from Xiamen No.1Middle School.They have fun with classmates even after school."I would send a message

to praise someone who came first in the exam,"said Liu.

Teachers also join in the fun."When I sit down to talk to my students,they may not tell me their real thoughts,"said Lu Dongping at Nanning No.2Middle School."But on micro blogs,they are more relaxed.They even make fun of me."

You would be wrong if you think micro blogs are all about fun.Zhong Yun from Xiamen Haicang Experimental School sees it as a tool (工具) to learn English.The 13﹣year﹣old girl follows foreign stars such as Avril Lavigne and Justin Bieber.

"In order to understand their English posts,I have to check the dictionary and learn many new words,"said Zhong.

"Micro blogs widen students'perspectives (观点),but there are rules to follow,"said Shi Zhongying,a professor from Beijing Normal University.He shares some of them with micro bloggers.

"Manage your time,and don't let micro﹣blogging affect your studies and health,"said Shi."Don't give out your name,family address or phone number on micro blogs.You should also respect (尊重) truth and other people's privacy (隐私)."

【1】The second paragraph mainly tells us_____.

A. how popular micro blogs are

B. why micro blogs are popular

C. who uses micro blogs

D. what micro blogs are

【2】Lu Dongping thinks students are_____ on micro blogs.

A. less serious   B. less relaxed

C. more stressed   D. more nervous

【3】Zhong Yun often_____ on micro blogs.

A. chats with her teachers

B. records her schoolwork

C. shares her feelings with others

D. learns English

【4】What does the underlined word"them"refer to (指的是)?_____

A. Micro blogs.   B. Micro bloggers.

C. Rules.   D. Students'perspectives.

【5】Shi Zhongying didn't suggest_____.

A. sharing your feelings   B. telling the truth

C. spending most of your time on study   D. giving out others'privacy.

【考点】
【答案】

【1】B

【2】A

【3】D

【4】C

【5】D

【解析】

短文大意:微博在中国是年轻的新东西。上个月在成都的一家报纸上做了一个调查,研究发现,百分之90的初中生使用微博客。

【1】B细节理解题。根据第二段They give students an outlet (出口) for emotion. “I use micro blogs to record my life. I let everyone ‘see’ my feelings and complaints (抱怨),” said Liu Fangyue, 14, from Xiamen No. 1 Middle School. They have fun with classmates even after school. “I would send a message to praise someone who came first in the exam,” said Liu的描述可知为什么微博受欢迎,所以该选B。

【2】A细节理解题。根据第三段中“But on micro blogs, they are more relaxed. They even make fun of me.”可知但学生们在微博客中更轻松。所以该选A。

【3】D细节理解题。根据第四段中Zhong Yun from Xiamen Haicang Experimental School sees it as a tool (工具) to learn English.可知厦门海沧实验学校的钟云把微博作为学习英语的一种工具。所以该选D。

【4】C词义猜测题。根据上文中Micro blogs widen students’ perspectives (观点), but there are rules to follow,可知them指代规则,所以该选C。

【5】D细节理解题。根据短文最后“Micro blogs widen students’ perspectives (观点), but there are rules to follow,” said Shi Zhongying, a professor from Beijing Normal University. He shares some of them with micro bloggers. “Manage your time, and don’t let micro-blogging affect your studies and health,” said Shi. “Don’t give out your name, family address or phone number on micro blogs. You should also respect (尊重) truth and other people’s privacy (隐私).”可知北京师范大学教授石中英建议通过微博分享你的感受,不要让微博影响你的学习,要尊重事实和别人的隐私,所以该选D。

题型:阅读理解 难度:一般
最新更新试题推荐

试卷星(https://www.shijuanxing.com/)在线题库-提供最新、最全的试卷、试题资源库。

湘ICP备2021008521号-1    湘公网安备 43012102000766号    试题Sitemap 作文Sitemap