试卷星共收集试题56999道,优秀作文10657篇,古诗词1582篇,名言佳句10078条,试卷星持续保持每日更新最新模拟试题、优秀作文、古诗词、名言佳句。

题库
您所在的位置是: 初三 > 初中英语
题型:阅读理解 难度:一般

Popeye the Sailor first became a popular cartoon in the 1930s. The sailor in that cartoon ate lots of spinach(菠菜)to make him strong. People watched him, and they began to buy and eat a lot more spinach. Popeye helped sell 33 percent more spinach than before! Spinach became a necessary part of many people's diets. Even some children who hated the taste began to eat the vegetable.

Many people thought that the iron in spinach made Popeye strong, but this is not true. Spinach does not have any more iron than any other green vegetable.

People only thought spinach had a lot of iron because the people who studied the food made a mistake. In the 1890s, a group of people studied what was inside vegetables. This group said that spinach had ten times more iron than it did. The group wrote the number wrong, and everyone accepted it.

Today, we know that the little into there is in spinach cannot make a difference in how strong a person is. However, SPINACH DOES HAVE SOMETHING ELSE WHICH THE BODY NEEDS--FOLICACID.(叶酸)

It is interesting to point out that folic acid can help make a person strong. Maybe it was really the folic acid that made Popeye strong all along.

【1】What is the best title for this passage?

A. Popeye the Sailor   B. A Mistake with Numbers

C. Folic Acid Makes You Strong   D. The Truth About Spinach

【2】Why did many people eat spinach after they saw Popeye the Sailor?

A. Because they thought spinach made them strong.

B. Because they thought Popeye was funny.

C. Because spinach had a lot of iron.

D. Because people liked folic acid.

【3】The reading passage says that perhaps Popeye got his strength from_____.

A. iron   B. spinach   C. folic acid   D. exercise

【4】Folic acid is _____.

A. something in food   B. a vegetable   C. dangerous   D. a certain kind of spinach

【考点】
【答案】

【1】D

【2】A

【3】C

【4】A

【解析】

从二十世纪三十年代动画片《大力水手》的播映以来,菠菜成了人们餐桌上必不可少的一道菜,人们都认为菠菜所含的铁会赋予人力量。事实上,菠菜里含的铁并不比别的蔬菜多,只是菠菜中的叶酸才能够使人身体强壮,在本文中作者揭示了这一事实。

【1】题意:这篇文章最好的题目是什么?考查主旨大意题。A. Popeye the Sailor大力水手;B. A Mistake with Numbers数字的错误。C. Folic Acid Makes You Strong叶酸使你强壮;D. The Truth About Spinach关于菠菜的真相。文章开头提出《大力水手》的播映使得人们一致认为菠菜会给人神奇的力量,然后下文指出this is not true.,接下来作者讲述了有关菠菜的事实,由此可知文章中心内容是纠正人们对于菠菜错误的认识,故答案选B。

【2】题意:在许多人看到《大力水手》后,为什么他们吃菠菜?考查推理判断题。A. Because they thought spinach made them strong. 因为他们认为菠菜使他们强壮。B. Because they thought Popeye was funny. 因为他们认为大力很有趣。C. Because spinach had a lot of iron. 因为菠菜有很多铁。D. Because people liked folic acid. 因为人们喜欢吃叶酸。根据第一段中The sailor in that cartoon ate lots of spinach(菠菜)to make him strong. People watched him, and they began to buy and eat a lot more spinach.(在卡通片里,吃了很多菠菜的水手,使他强壮。人们观看他,他们开始买菠菜,吃更多的菠菜。)结合题意、语境和选项可知选A。

【3】题意:阅读短文说,也许大力从____________得到他的力量。考查细节理解题。A. iron铁;B. spinach菠菜;   C. folic acid叶酸;D. exercise锻炼。根据最后一段It is interesting to point out that folic acid can help make a person strong. Maybe it was really the folic acid that made Popeye strong all along.(有趣的是,指出了叶酸能使人强壮。也许就是叶酸自始至终使大力强壮。)结合题意、语境和选项可知选C。

【4】题意:叶酸是____________。考查细节理解题。A. something in food食物中的某种东西;B. a vegetable一种蔬菜;C. dangerous危险的;D. a certain kind of spinach某种菠菜。根据文章第四段spinach does have something else which the body needs—folic acid.可知folic acid(叶酸)是食物中的某种东西。结合题意、语境和选项可知选A。

题型:阅读理解 难度:一般
最新更新试题推荐

试卷星(https://www.shijuanxing.com/)在线题库-提供最新、最全的试卷、试题资源库。

湘ICP备2021008521号-1    湘公网安备 43012102000766号    试题Sitemap 作文Sitemap