试卷星共收集试题56999道,优秀作文10657篇,古诗词1582篇,名言佳句10078条,试卷星持续保持每日更新最新模拟试题、优秀作文、古诗词、名言佳句。

题库
您所在的位置是: 初二 > 初中英语
题型:阅读理解 难度:一般

  I felt very sad because I was not able to get the ticket to the film Hero last Friday. I learned from the newspaper that tickets could be bought at the cinema box office in Richland Hills any day between 10:00 a. m. and 4:00 p. m. Since I work from 9:00 a. m. to 5:30 p. m. , the only time I could go to the cinema is during my 45 minutes’ lunchtime. It is a pity that the cinema is on the other side of the town and the bus service between my company and Richland Hills is not very good. But if you are lucky, you can make the round trip in 45 minutes.

Last Monday, I stood at the bus stop for 15 minutes waiting for a bus. By the time I saw one come round the corner, there was not enough time left to make the trip, so I had to go back. The same thing happened on Tuesday, and again on Wednesday. On Thursday my luck changed. I got on a bus right away and arrived at the cinema in twenty minutes. But when I got there, I found a long line of people at the box office. I heard one man said he had been waiting in line for over an hour. I found I would not have enough time to wait in line. I caught the next bus and went back across the town.

By Friday I understood my only hope was to make the trip by car. It was expensive, but I felt it would be worth it to see the film. The trip by car only took 10 minutes, but it felt like an hour to me. When I reached the cinema, I was delighted to see that nobody was waiting in line. But I quickly found out that it was because they had already sold out all the tickets.

【1】It seemed that the writer of the story works as a ____.

A. worker B. doctor C. farmer D. clerk

【2】The writer tried to go to the cinema every day, but really got there ____.

A. five times B. twice C. four times D. three times

【3】We can infer from the underlined sentence that the writer was ____.

A. worried B. sorry C. surprised D. pleased

【4】In the end the writer got ____ ticket(s).

A. one B. two C. three D. no

【5】When the writer reached the cinema, he was delighted because ____.

A. he understood his only hope was to make the trip by car

B. it was expensive, but he felt it would be worth it to see the film

C. he saw that nobody was waiting in line

D. the trip by car only took 10 minutes

【考点】
【答案】

【1】D

【2】B

【3】A

【4】D

【5】C

【解析】

本文主要讲述了作者为了得到自己喜欢的电影票,想尽一切办法,费劲周折到达了售票处,正当我高兴地排队等候时,却发现票已经售完了。

【1】细节理解题。由… and the bus service between my company and Richland Hills is not very good.可看出作者在一家公司工作。因此推断出作者不会是工人、医生或农民,那作者就是职员。故选D。

【2】细节理解题。从第二段看出星期一到星期三由于时间关系没能到达电影院,只有星期四、星期五到达了那里。即“两次”。故选B。

【3】推理判断题。由于从星期一到星期四作者都没能买到票,而且担心没有足够的时间回公司,所以这一次他非常担心,10分钟的车程对他来说就像有一个小时那么久。故选A。

【4】细节理解题。由最后一句可知车票已经卖完了,所以他没买到票。故选D。

【5】细节理解题。由I was delighted to see that nobody was waiting in line.可知没有人在排队等候。故选C。

题型:阅读理解 难度:一般
最新更新试题推荐

试卷星(https://www.shijuanxing.com/)在线题库-提供最新、最全的试卷、试题资源库。

湘ICP备2021008521号-1    湘公网安备 43012102000766号    试题Sitemap 作文Sitemap