试卷星共收集试题56999道,优秀作文10657篇,古诗词1691篇,名言佳句10078条,试卷星持续保持每日更新最新模拟试题、优秀作文、古诗词、名言佳句。

题库
您所在的位置是: 初三 > 初中英语
题型:阅读理解 难度:一般

Popular music in America is what every student likes. Students carry small radios with earphones and listen to music before class, after class, and at lunch. Students with cars buy large speakers and play the music loudly as they drive on the street.

Adult(成年的)drivers listen to music on the car radio as they drive to work. They also listen to the news about sports, the weather, and the life of American people. Most of the radio programmers are music.

Pop music singers make much money. They make a CD or tape which radio station use in many places. Once the popular singer is heard all over the country, young people buy his or her tape. Some of the money from these tape comes to the singer. Wherever the singer goes, all the young people want to meet him or her. Now the singer has become a national(全国的) star.

There are other kinds of music that are important to Americans. One is called folk music. It tells stories about the common(普通的)life of American. Another is called western or country music. This was started by cowboy(牧童)who would sing at night to the cows they were watching. Today, any music about country life and the love between a country boy and his girl is western or country music.

【1】______kinds of music are mentioned in this passage.

A. Two   B. Three   C. Four   D. Five

【2】When pop singers ______, they will become national stars.

A. make much money   B. make a CD or tape

C. are loved by all the young people   D. are wanted to sing on the radio

【3】From the passage we know that country music is about the ______.

A. common life of Americans   B. country life and love stories

C. life of cowboys   D. school life in America

【4】What would be the best title for this passage?

A. American Music.   B. Popular Music.

C. History of Music.   D. Western Music.

【考点】
【答案】

【1】B

【2】C

【3】C

【4】A

【解析】

本文介绍了美国的不同类型的音乐,特别介绍了流行音乐以及人们对于音乐的热爱。

【1】题意:这一段提到了________种音乐。考查细节理解题。A. Two;B. Three 三;C. Four四;D. Five五。根据文章1至3段介绍Popular music,第4段重点介绍folk music和western or country music,所以文中一共提及了3种音乐。故B正确。

【2】题意:当流行歌手_________________时,他们将成为国家明星。考查细节理解题。A. make much money赚很多钱;B. make a CD or tape制作CD或磁带;C. are loved by all the young people被所有的年轻人所喜爱;D. are wanted to sing on the radio被招聘在收音机上唱歌。根据第三段最后一句herever the singer goes, all the young people want to meet him or her. Now the singer has become a national(全国的) star.(无论歌手走到哪里,所有的年轻人都想见到他或她。现在这位歌手已成为全国明星了。)结合题意和选项可知选C。

【3】题意:从这篇文章我们知道乡村音乐是关于______________。考查细节理解题。A. common life of Americans美国人的普通生活;B. country life and love stories乡村生活与爱情故事;C. life of cowboys牛仔的生活;D. school life in America美国的学校生活。根据第四段2、3句One is called folk music. It tells stories about the common(普通的)life of American.(一种叫民俗音乐。它讲述了美国人的普通生活。)结合题意和选项可知选C。

【4】题意:这篇文章最好的题目是什么?考查主旨理解题。A. American Music.美国音乐;B. Popular Music.流行音乐;C. History of Music.音乐历史;D. Western Music.西方音乐。本文介绍了美国的不同类型的音乐,特别介绍了流行音乐以及人们对于音乐的热爱。根据本文内容可知选A。

题型:阅读理解 难度:一般
最新更新试题推荐

试卷星(https://www.shijuanxing.com/)在线题库-提供最新、最全的试卷、试题资源库。

湘ICP备2021008521号-1    湘公网安备 43012102000766号    试题Sitemap 作文Sitemap