试卷星共收集试题49152道,优秀作文9087篇,古诗词166篇,试卷星持续保持每日更新最新试题、最新优秀作文。

题库
您所在的位置是: 初三 > 初中英语
题型:阅读理解 难度:一般

American boys and girls love to watch television.Some children spend six hours a day in school and four to six hours a day in front of the television set.Some even watch television for eight hours or more on Sunday.

Televisions are like books or films.A child can learn bad things and good things from them.Some shows help children to understand the news and places from other countries or other times in history.With television a child does not have to go to the zoo to see animals or to the ocean to see a ship.Boys and girls can see a play,a concert or a game at home.

Televisions bring many places and events into our homes.Some programs show crime and other things that are bad for children,so parents sometimes help them to find other interesting things to do.

【1】Children usually spend_____ a day in school.

A. six hours   B. more than eight hours

C. only a few hours   D. four hours

【2】Some children spend eight hours or more_____ on Sunday.

A. studying   B. playing   C. watching TV   D. helping their parents

【3】On television children can see_____.

A. games   B. big animals   C. oceans   D. almost everything

【4】"Televisions bring many places and events into our homes."means"_____."

A. Televisions make things happen on homes

B. We can know places and events without going to see them

C. We can see houses and buildings on TV

D. We can find them easily

【5】Parents sometimes help their children find other things to do when there is_____ for children on TV.

A. a bad program   B. an animal   C. a game   D. an uninteresting film.

【考点】
【答案】

【1】A

【2】C

【3】D

【4】B

【5】A

【解析】

在美国孩子们通常每天在学校度过6个小时,一些孩子在周日看电视花费8个小时或更多。当有对孩子不好的节目时,父母有时帮助他们的孩子找到其它的事做。

【1】A细节理解题。据文章American boys and girls love to watch television. Some children spend six hours a day in school. 可知,在美国孩子们通常每天在学校度过6个小时。故正确答案为A.

【2】C细节理解题。根据Some even watch television for eight hours or more on Saturday. 可知,一些孩子在周日看电视花费8个小时或更多。故该题正确答案为C.

【3】D细节理解题。根据第二段可知,通过电视孩子们几乎能看所有的东西。即该题选D.

【4】B猜测句意题。通读全文根据最后一段可知,“电视带了许多地方和事件到我们家”的意思是不用去看它们,我们能知道很多事件和地点。即该题选B。

【5】A细节理解题。根据Some programs show crime and other things that are bad for children, so parents sometimes help them to find other interesting things to do. 可知,当有对孩子不好的节目时,父母有时帮助他们的孩子找到其它的事做。故正确答案为A.

题型:阅读理解 难度:一般
最新更新试题推荐

试卷星(https://www.shijuanxing.com/)在线题库-提供最新、最全的试卷、试题资源库。

湘ICP备2021008521号-1    湘公网安备 43012102000766号    试题Sitemap 作文Sitemap