试卷星共收集试题56599道,优秀作文10487篇,古诗词1430篇,名言佳句9592条,试卷星持续保持每日更新最新模拟试题、优秀作文、古诗词、名言佳句。

题库
您所在的位置是: 初三 > 初中英语
题型:阅读理解 难度:一般

New York State has passed the USA’s first state law banning(禁止)motorists talking on cell phones. The ban will begin on November 1, although drivers caught using cell phones will be given only warnings during the first month.

First-time violators(违法者)will face a $100 fine. A second time call for a $200 fine and every violation after that will cost $500.

At least a dozen localities have established(制定)bans, starting in 1999; and 40 states have had bans proposed but not passed. At least 23 countries, including the Great Britain, Italy, Israel and Japan, ban drivers from using cell phones.

There are about 115 million cell phones in use in the United States and more than 6 million in New York State.

“To think that I’m not going to use cell phone when at the same time I can still use my laptop(手提电脑), I still can read a paper, I can still change my pants while driving at 65 mph. I think there’s just something wrong, ” an official said.

Other critics(批评)noted other things like eating, drinking coffee and doing make-up while driving. They suggested that the ban include a broader range of things.

【1】What does the underlined word “warning” mean?

A. The word that tells you not to do it again.

B. A textbook that talks about the law.

C. A lesson.

D. A $100 fine.

【2】How much fine will a cell phone user receive if he has been caught using it four times while driving after November?

A. $500.   B. $1000.   C. $1200.   D. $1300.

【3】We can infer from this passage that ____.

A. some developed countries forbid drivers using cell phones

B. the ban has been put into effect in most states in the U.S.

C. more people in the U.S. are against the ban than for it

D. over fifty localities or states ban drivers from using cell phones

【考点】
【答案】

【1】A

【2】D

【3】A

【解析】

本文主要介绍一些发达国家禁止司机使用手机。

【1】题意:下划线的单词“warning” 意思是什么?考查词义猜测题。A. The word that tells you not to do it again. 告诉你不要再做那件事的话。B. A textbook that talks about the law. 谈论法律的教科书。C. A lesson. 一个教训。D. A $100 fine. 罚款$100。此句The ban will begin on November 1, although drivers caught using cell phones will be given only warnings during the first month.句意:这项禁令将于11月1日开始实施,尽管使用手机的司机在第一个月只给警告。结合句意和语境可知选A。

【2】题意:如果一个手机用户在十一月开车时被使用四次,那么他会收到多少罚款?考查细节理解题。A. $500; B. $1000; C. $1200.;D. $1300;根据第三段First-time violators(违法者)will face a $100 fine. A second time call for a $200 fine and every violation after that will cost $500.(第一次违规者将面临罚款100$。第二次罚款$200,以后每违反一次罚款$500。)可知四次共罚款:100+200+500+500=1300,结合题意可知选D。,

【3】题意:从这篇文章,我们可以推断出__________________。考查推理判断题。A. some developed countries forbid drivers using cell phones一些发达国家禁止司机使用手机。B. the ban has been put into effect in most states in the U.S. 这项禁令已在美国大多数州实施。C. more people in the U.S. are against the ban than for it美国更多的人反对这项禁令。D. over fifty localities or states ban drivers from using cell phones超过一半的美国地区或州禁止司机使用手机。根据第三段最后一句At least 23 countries, including the Great Britain, Italy, Israel and Japan, ban drivers from using cell phones.(至少有23个国家,包括大不列颠、意大利、以色列和日本禁止司机使用手机。)可知选A。

题型:阅读理解 难度:一般
最新更新试题推荐

试卷星(https://www.shijuanxing.com/)在线题库-提供最新、最全的试卷、试题资源库。

湘ICP备2021008521号-1    湘公网安备 43012102000766号    试题Sitemap 作文Sitemap