试卷星共收集试题55272道,优秀作文10077篇,古诗词1326篇,名言佳句8183条,试卷星持续保持每日更新最新模拟试题、优秀作文、古诗词、名言佳句。

题库
您所在的位置是: 初二 > 初中英语
题型:阅读理解 难度:一般

  Are you tired after studying hard? American country music will take you away for a while. The guitars and songs will take you to mountains and fields there.

  Country music is a kind of simple music. It talks of everyday life and feelings. It's the spirit of America, easy to understand, slow and basic.

  Country music developed in the Southern United States. It was the folk music of the American countryside. Many of the songs tell about the lives of farmers. They talk about love, drops or death.

  Rural life can be hard, so the words are often sad. At first, people played the music only at family parties. But it became more popular. In the 1920s, people played country songs on the radio, and they made them into records.

  When people moved to towns and cities to look for work, they took their music with them. Country music continued to change and became popular across America.

  John Denver was one of America's most famous country singers in the 1970s. His song "Take Me Home, Country Roads" is well-known and people still play it today.

【1】Which of the following is NOT true about country music?

A.It's fast and loud.

B.It's usually about everyday life.

C.It started in the south of the U.S.

D.The words about rural life are often sad.

【2】The underlined word "rural" probably means ___________.

A.the city B.about school

C.about work D.the countryside

【3】People often play country music with ___________.

A.the guitar B.the piano C.the violin D.the drum

【4】When did people begin to make records?

A.In the 1950s. B.In the 1930s. C.In the 1920s. D.In the 1940s.

【5】"Take Me Home, Country Roads" is a ___________ music.

A.pop B.folk C.Jazz D.dance

【考点】
【答案】

【1】A

【2】D

【3】A

【4】C

【5】B

【解析】

文章介绍了美国的乡村音乐。乡村音乐讲述了人们的日常生活和感觉,乡村音乐起源于美国南部地区,许多歌曲讲述了农民的生活,后来农民到城市寻找工作,他们带着他们的音乐,乡村音乐在整个美国流行起来。

【1】推理判断题。根据It's the spirit of America, easy to understand, slow and basic可知是慢的,不是快的,故A不对;根据It talks of everyday life可知谈论人们的日常生活,故B对;根据  Country music developed in the Southern United States.可知起源于美国南部,故C对;根据Rural life can be hard, so the words are often sad.可知关于农村的生活是悲伤的,故D对;故选A。

【2】词义猜测题。根据It was the folk music of the American countryside. Many of the songs tell about the lives of farmers.可知是农村的意思;故选D。

【3】细节理解题。根据The guitars and songs will take you to mountains and fields there.可知用吉他;故选A。

【4】细节理解题。根据In the 1920s, people played country songs on the radio, and they made them into records.可知是20世纪20年代;故选C。

【5】细节理解题。根据It was the folk music of the American countryside.和John Denver was one of America's most famous country singers in the 1970s. His song "Take Me Home, Country Roads" is well-known可知是民间音乐;故选B。

题型:阅读理解 难度:一般
最新更新试题推荐

试卷星(https://www.shijuanxing.com/)在线题库-提供最新、最全的试卷、试题资源库。

湘ICP备2021008521号-1    湘公网安备 43012102000766号    试题Sitemap 作文Sitemap